Ciasta

Sernik oreo

 

Sernik Oreo

Kremowa masa serowa z kawałkami ciasteczek, które urozmaicają jego teksturę. Sernik na kruchym czekoladowym spodzie, zwieńczony delikatną i puszystą pianką.
(blacha 25/35 cm- 160zl)
(tortownica 21 cm - 90 zł)


 

Sernik klasyczny

Idealny dla osób, które uwielbiają pieczone, tradycyjne serniki z rodzynkami. Jest ciężki, ale nie mocno zbity, idealnie puszysty i kremowy zarazem.
(blacha 25/35 cm- 140 zł)

 

Sernik klasyczny

 


 

Sernik królewski

 

Sernik królewski

Nie bez powodu nosi taką nazwę – jest pyszny i prezentuje się niezwykle efektownie. To tradycyjny polski sernik składający się z masy serowej oraz dwóch warstw kakaowego ciasta kruchego - na spodzie oraz (startego) na wierzchu.
(blacha 25/35 cm- 160 zł)

 


 

Sernik Pistacjowy

Aksamitnie kremowy, gęsty i mazisty sernik w stylu amerykańskim z dodatkiem 100% pasty pistacjowej na chrupiącym spodzie z prażynki z pistacjami. Ukoronowany puszystym kremem z pistacji.
(blacha 25/35 cm- 210 zł)
(tortownica 21 cm - 120 zł)

 

Sernik pistacjowy

 


 

Sernik czekoladowy

 

Sernik czekoladowy

Kremowy sernik z dodatkiem deserowej czekolady na kruchym spodzie z dodatkiem liofilozowanych malin, udekorowany ganache z belgijskiej czekolady i malinami.
(blacha 25/35 cm - 200 zł)
(tortownica 21 cm - 110 zł)

 


 

Sernik z wiśniami

Pyszny, puszysty i piankowy sernik na kruchym spodzie oblany frużeliną wiśniową. 

(blacha 25/35 cm - 150 zł)

 

Sernik z wiśniami

 


 

Sernik gotowany

 

Sernik gotowany

Sernik gotowany z delikatną nutą wanilii na herbatnikach kakaowych. Wykończony pyszną polewą kakaową.

(blacha 25/35 cm - 140 zł)

 


 

Sernik Złota Rosa

Klasyka polskich serników. Delikatna i pyszna masa serowa z szeleszczącą bezową pianką na tradycyjnym kruchym spodzie. 

(blacha 25/35 cm - 150 zł)

 

Sernik złota rosa

 


 

Malinowa Chmurka

 

Malinowa Chmurka

Malinowa galaretka z dużą ilością malin na delikatnym waniliowym biszkopcie. Na wierzchu krem z bitej śmietany i chrupiąca beza z migdałami.


(blacha 25/35 cm - 160 zł)
(tortownica 21 cm - 90 zł)

 


 

Ciasto Czekoladowe

Delikatne ciasto czekoladowe z kremem na bazie gorzkiej czekolady. 

(blacha 25/35 cm - 130 zł)

Ciasto Czekoladowe

 


 

Jabłecznik królewski

 

Jabłecznik Królewski

Delikatny biszkopt, soczyste jabłka zatopione w galaretce i lekka bita śmietana oprószona tartą czekoladą. 

(blacha 25/35 cm - 140 zł)

 


 

Krówka

Delikatny karmelowy biszkopt, lekki śmietankowy krem i obsypana prażonymi płatkami migdałów warstwa kajmaku. 

(blacha 25/35 cm - 130 zł)

 

Krówka

 


 

Snickers

 

Snikers

Popularny, niebiańsko smaczny przekładaniec miodowy, z orzechami, masą budyniową i kajmakiem. Ciasto to wygląda bardzo efektownie i smakuje wyśmienicie. 

(blacha 25/35 cm - 150 zł)

 


 

Makłecznik

Nasz autorski przepis jest idealnym połączeniem dla wielbicieli maku i jabłek. Makowy biszkopt nasączony sokiem z pomarańczy przekładany jabłkami prażonymi ze skórką pomarańczową, cynamonem i rodzynkami oraz śmietanowy krem mascarpone udekorowany wiórkami z czekolady. 

(blacha 25/35 cm - 140 zł)

 

Makłecznik

 


 

Czekolada z pomarańczą

 

Czekolada z pomarańczą

Lekkie i delikatne ciasto na bazie deserowej czekolady, idealnie komponuje się z kremem budyniowym oraz galaretką pomarańczową. Jego wyrazisty smak dodatkowo podkreśla warstwa puszystej śmietanki. 

(blacha 25/35 cm - 160 zł)

 


 

Porzeczkowiec

Wilgotne, kakaowe blaty przełożone serową masą porzeczkową, konfiturą z czarnej porzeczki oraz kremem śmietankowym. 

(blacha 25/35 cm - 140 zł)

 

Porzeczkowiec

 


 

Leśny mech

 

Leśny Mech

Pyszne ciasto szpinakowe przekładane kremem mascarpone, udekorowane granatem, borówkami i liśćmi mięty.

(blacha 25/35 cm - 140 zł)


 

3- bit

Ciasto "3bit" czyli 3 warstwy herbatników przełożone masą krówkową i budyniową. Całość pokryta jest bitą śmietaną i posypana startą czekoladą. 

(blacha 25/35 cm - 130zł)

 

3 bit

 


 

Jogurtowiec

 

Jogurtowiec

Delikatna masa jogurtowa na klasycznym blacie biszkoptowym. Na wierzchu brzoskwinie zatopione w galaretce. W sezonie mogą to być również truskawki, maliny lub jagody. 

(blacha 25/35 cm - 130 zł)

 


 

Królewiec

Jest to tradycyjny miodowo-biszkoptowy przekładaniec. Całość dopełnia krem budyniowy i kakaowa polewa. 

(blacha 25/35 cm - 140 zł)

 

Królewiec

 


 

Szarlotka z kruszonką

 

Szarlotka z kruszonką

Idealna proporcja kruchego spodu i świeżo tarkowanych, kwaśnych jabłek z cynamonem. Zwieńczeniem jest tradycyjna, wspaniale chrupiąca kruszonka. 

(blacha 25/35 cm - 140 zł)

 

 


 

Raffaello

Lekkie i smaczne ciasto deserowe. Klasyczny biszkopt z chrupiącą kokosową prażynką, kokosowym musem na bazie białej czekolady i delikatnym kremem śmietankowym.

(140 zł)

 

 

raffaello

 


 

ciasto kawowe

 

Ciasto Cappucino

Wilgotny kakaowy biszkopt z musem kawowym na bazie czekolady i delikatną pianką Cappucino. 

(blacha 25/35 cm - 130 zł)

 

 


 

Orzechowiec

Wszystkim znany i bardzo smaczny przekładaniec miodowy, mniej slodki brat Snikersa . Zapiekane orzechy i dwie warstwy kremu budyniowego sprawiają,że ciasto to wygląda bardzo efektownie i smakuje wyśmienicie.

(blacha 25/35 cm - 150 zł)

 

orzechowiec

 


 

Słodkości na każdą okazję.