Rodzaje tortów

 

Tort z figurką

 

Tort z figurką

Tort w kształcie koła, kwadratu lub prostokąta z wybraną figurką i dekoracją tematyczną.

 


 

Foto tort

 

Foto tort

Tort w kształcie koła, kwadratu lub prostokąta z dowolną grafiką, wydrukowaną na opłatku waflowym lub cukrowym.

 


 

Tort 3d

 

Tort 3D

Tort przestrzenny, który odzwierciedla kształt lub postać według pomysłu klienta na podstawie zdjęcia, rysunku lub opisu. ( od 20 porcji )

 


 

Tort antygrawitacyjny

 

Tort antygrawitacyjny

Tort przestrzenny (pionowy), który odzwierciedla kształt lub postać według pomysłu klienta na podstawie zdjęcia, rysunku lub opisu. Forma ta wymaga projektu, na podstawie którego budowany jest stelaż.

 


 

Drip cake

 

Drip cake

Jest to tort oblany czekoladą. Dekoracją tortu w stylu drip cake są najczęściej kwiaty, słodycze i owoce.

 


 

Naked cake

 

Naked i Semi naked cake

To tak zwane ,,nagie" torty. Naked to tort bez żadnej wierzchiej warstwy kremu, z semi naked to tort w ktorym widac warstwy tortu , tylko delikatnie pokryty kremem.

 


 

Tort bezowy

 

Tort bezowy

Trzy blaty bezowe przekładane

* kremem mascarpone z sosem z owoców lasu i świeżymi owocami

* kremem kajmakowym z daktylami i orzechami - Dacquoise (Dakłas)

 


 

Tort babeczkowy

 

Tort babeczkowy

Konstrukcja wielopoziomowa zbudowana z dowolnie dekorowanych babeczek. Zwykle zwieńczeniem jest nieduży tort.

 


 

Torcik number cake

 

Torcik Number cake

Niewątpliwy powiew świeżości wśród dotychczasowych tortów. Dwa kruche blaty migdałowego ciasta w dowolnym kształcie, przełożone lekkim waniliowym krem ze śmietanki i mascarpone. Dekoracją mogą byc bezy, owoce, makaroniki czy kwiaty.

 


 

Tort musowy

 

Tort musowy

Tort składa się z pysznego musu o smaku kawy z Baileysem, żelki z malin i chrupiącej prażynki malinowej na waniliowym spodzie. Idealny na prezent lub kameralną uroczystość. Jest to deser o wyraźnym smaku i kontrastującej konsystencji dla 5-6 osób. ( poj. 600 ml )

 


 

Rodzaje wykończeń

 

Tort śmietanka

Śmietana

Śmietana to najbardziej klasyczny rodzaj wykończenia, jednak uniemożliwia ona umieszczenie na torcie dekoracji z masy cukrowej.

 

Krem na bazie czekolady

Krem na bazie czekolady

Doskonała alternatywa dla tych, którzy nie są zwolennikami masy cukrowej. Krem ten można dowolnie barwić. Pozwala on również na zastosowanie dekoracji i figurek z masy cukrowej.

 

Masa cukrowa

Masa cukrowa

Do wykończenia tortu uprzednio zabezpieczonego kremem wykorzystujemy masę cukrową. Daje nam ona nieograniczone możliwości tworzenia dekoracji strukturalnych.

 

Słodkości na każdą okazję.